Et lille indblik i lejligheden

Glædelig torsdag, kære læse.

Jeg er blevet spurgt, om jeg ikke kan lave et indretningsindlæg, så jeg vil gøre mit bedste for at opfylde det ønske og skrive lidt om dette.

Jeg er ikke én af dem, der har fuldstændig styr på indretning, og hjemme hos hos finder man ikke en helt stilren lejlighed med en masse af samme mærke eller stil. På en måde bliver det alligevel min egen stil, og jeg kan lide den!

Faktisk er størstedelen af vores møbler i lejligheden genbrug. Man finder altså bare ikke det samme i nymoderne butikker, og så er priserne også noget andet.

Jeg har helt bestemt ting, jeg også drømmer om at få råd til en dag i den “nye kategori”, men det er noget, der skal planlægges, spares op til og være noget, jeg med sikkerhed ved, at jeg vil blive glad for på længere sigt.

Det er altid lidt svært, når det kommer til møbler, da stil og smag kan skifte lige så meget som var det tøj. Det er bare ikke så nemt, eller billigt, at skifte et møbel ud alt for ofte. Men i stedet kan man vælge at skifte puder, tæpper, vaser og en masse andet tilbehør ud. Det behøves ikke engang blive skiftet ud, men kan gemmes væk og sættes frem i perioder.

Jeg har indretningstilbehør, som kommer frem i perioder. Lidt ligesom med jul er der små ting, jeg finder mest hyggeligt og fint på bestemte årstider.

F.eks. er jeg ekstra vild med planter som i rigtige planter, som et billede på en pude eller noget helt andet. Alt, der er lidt mere eksotisk. Ananassen er også så fin på en vase, skål eller på en pude! Men når det så bliver vinter, får jeg ofte lyst til at få mere mørke, klassiske farver ind i lejligheden. Ikke på en dyster måde, men så det giver en varm, hyggelig stemning.

Møbler skal man være mere sikker på; jeg tænker tit på, at det kunne være fint at male vores spisebord i en anden fin farve end hvid, men det er lidt af en udfordring, da jeg lidt for ofte skifter mening i forhold til, hvilke farver der kunne være flotte at have her i hjemmet. En smuk pastelfarve kunne være fin til spisebordet, men samtidig kan jeg godt lide det lidt mørke og rå.

Jeg drømmer om en dag at få råd til et rustikt plankebord, og det er jo noget helt andet. De to ting kan selvfølgelig slet ikke sammenlignes, men så kan jeg nemlig godt blive i tvivl om, om jeg vil blive tilfreds med en sart, lys farve til spisebordet.

Stolen i mit lille hyggehjørne ved vinduet, som er dér jeg tilbringer meget tid ved om sommeren, da det er skønt at sidde med solen skinnende ind ad vinduet, er også genbrug. Den fandt jeg for flere år siden og tror faktisk kun, jeg gav 50 kr. for den. Den er efterhånden ret så slidt, men man sidder altså godt. Puden i sædet er så blød!

Derudover er der computerbordet, tv-bordet, sminkebordet, kommoden i stuen, vores natborde, bordet i gangen, bordet ved mit hyggehjørne og sofabordet, som er et kedeligt, lille sofabord vi købte som en midlertidig løsning. Vi har pyntet det med lidt hyldetapet i marmor-look for at pifte det lidt op, hvilket jeg faktisk synes er blevet ret fint.

Så I kan nok se, at vores lejlighed nærmest kun består af genbrugsmøbler. Men hvis jeg selv skal sige det, har vi nu gjort det ret godt. Lejligheden er stadig lys og varm, men med en masse personlighed i en blandet stil, som alligevel formår at være vores egen.

Til tider sker det, at man finder noget man så alligevel ikke synes passer så godt ind i lejligheden. Enten kan man være kreativ og prøve at pifte det op eller også skal man være glad for, at man ikke gav en formue for det.

Jeg tænker dog, at de fleste af os tænker os en ekstra gang om, hvis vi køber noget, der koster en mindre formue; så er det helt sikkert ikke et spontant køb, man ikke har tænkt igennem! Men sjældent er det vel, at man fortryder så meget, hvis man vælger at købe et møbel.

Hvordan har I det med indretning? Føler I jer altid helt sikre på, hvad I vil have, hvordan det skal se ud og hvilken stil I går efter? Jeg elsker indretning, men synes virkelig, at det kan være svært til tider.

Må I have vidunderlig dag!

Kram,

Emilia

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229