Fem favoritter - Podcasts

Glædelig mandag, kære læsere.

Jeg blevet ret vild med at høre podcasts på Storytel. Det er blevet et kæmpe hit herhjemme, og vi kan næsten altid finde en anledning til at høre en podcast! Det er simpelthen så hyggeligt at lytte til en god bog, imens man er i gang med et eller andet, der ikke kræver for meget fokus mentalt.

Udfordringen er dog, at det helst ikke skal erstatte fysiske bøger; det er noget helt specielt at sidde at læse en bog, og det er bestemt ikke dumt at holde det ved lige! Men jeg føler sagtens, at man kan gøre begge dele, og egentlig synes jeg, det er to helt forskellige ting, men selvfølgelig vil man nok vælge en anden bog at læse, end én man har hørt som lydbog; historien er jo den samme uanset oplevelsen.

Jeg tænkte dog, at jeg kunne dele lidt ud af, hvilke podcasts jeg har været glad for at høre. Det kan være lidt svært at finde en god bog imellem; hvor skal man lede? Er oplæseren god? Skal den have en chance på trods af starten? Det er lidt de spørgsmål jeg sidder med, når jeg er færdig med en lydbog og skal i gang med en ny.

Først vil jeg lige sige, at jeg mest hører/læser romaner. Det er det, I vil læse om i dette indlæg, da jeg ikke har nået at få hørt så meget andet endnu på trods af, krimier også er en stor favorit! Så hvis I er til krimier, biografier eller noget helt tredje, er jeg nok ikke til stor hjælp lige i dag - men I kan altid give det en chance!

Jeg er altså ikke den bedste til at resumere bøger, film eller så meget andet. Derfor vil jeg ikke gå så meget i dybden med hver bogs handling - kun meget kort - men mere fortælle, hvorfor jeg kan lide bogen.

Mig før dig
Handler om Louisa Clark også kaldet Lou. Hun er en kvinde på 26 år, man meget hurtigt kommer til at holde af. Man kommer til at grine, græde og forelske sig sammen med hende. Det er fortællingen om, hvordan hun møder Will Traynor; en fyr, der to år forinden er blevet handicappet efter en ulykke. Hun bliver hans personlige hjælper, hvilket bestemt ikke er let i starten! Man kommer til at følge med i deres spirende forhold, og hvordan Lou gør alt, hvad hun kan for at give Will lysten til livet tilbage.
Denne bog er helt fantastisk! Den er hjerteskærende, varmende og humoristisk.

Efter dig
Er efterfølgeren til ‘Mig før dig’ og skøn på en helt ny måde! Jeg vil ikke fortælle så meget om denne bogs handling, da jeg ikke vil afsløre noget fra den første. Den fortsætter med historien om Lou, men andet vil jeg ikke sige, hvis nu I intet har hørt om bøgerne.
Bogen har samme sårbarhed, hjertevarmende og humoristiske måde at fortælle på! Jeg drømmer mig væk, når jeg følger Louisa Clark på hendes rejser i livet.

Stadig mig
Er tredje bog i serien af ‘JoJo Moyes’ fortælling om Louisa Clark. Igen vil jeg ikke afsløre for meget, da I skal have lov at få hele oplevelsen med de bøger fra start til slut.
Endnu engang kan jeg fortælle, at jeg er lige så fascineret, begejstret og spændt når historien om Lou fortsætter. Hun er, som man efterhånden kender hende, og på trods af alle sine oplevelser, udfordringer og glæder er hun stadig den samme, men samtidig mærker man, hvordan hun udvikler sig.
Fra den første bog har hun intet set af verdenen end byen, hun er opvokset i og tør ikke at springe ud i nye ting til nu at være blevet selvstændig og selvsikker kvinde!
Mere vil jeg ikke sige. Alle skal læses eller høres. De har mine varmeste anbefalinger!

Alt eller intet
Lexia arbejder som tekstforfatter på et reklamebureau. Hun brænder virkelig for sit arbejde og kæmper for at bekæmpe alle de uopnåelige skønhedsidealer, der finder sted overalt.
Hun kæmper selv med lavt selvværd, men selvom hun føler sig en smule for overvægtig, nægter hun at gå på slankekur! Hun nægter at gøre det mod sig selv i rent princip og grundet hendes kærlighed for mad.
På arbejdet får de ny chef, og da hun møder ham, Adam, genkender hun ham. De mødtes et par aftener forinden på en bar. Men kan man forelske sig i sin chef?
‘Alt eller intet’ er en virkelig skøn fortælling! Lexia er alt det, man holder af. Hun er betænksom, respektfuld og kærlig; kæmper for det gode og for at ‘overleve’ imellem alle de snobbede og egocentrerede kollegaer. Bogen har lidt af det hele - virkelig en skøn fortælling!

Papirprinsessen
Er faktisk en bog, der minder mig lidt om en ungdomsbog, men alligevel så godt fortalt at jeg bliver bidt af den.
Bogen handler om den 17-årig Ella, der kæmper med en hård tilværelse som forælreløs og prøver at skjule, at hun er helt alene og ingen voksne har til at tage sig af hende. Hun vil ikke ende i plejefamilie og kæmper derfor med at få skole, arbejde og økonomi til at hænge sammen, hvilket ikke er let, indtil den rige Callum Royal en dag dukker op...
Den har lidt detaljerede beskrivelser af intense øjeblikke engang i mellem, hvor jeg har været helt i tvivl om, hvad jeg egentlig har sat på, men fortsætter man lidt og kommer udover dem, er det faktisk en rigtig god historie! Jeg er gået i gang med efterfølgeren, ‘Askeprinsen’, som er fortalt fra en fyrs synsvinkel, som man lærer at kende i ‘Papirprinsessen’.
Er man til teenageromance, drama og lidt humor kan den meget vel være bogen for dig!

Synes godt om

Kommentarer