Tanker om julens glæder

Kære læsere.
Så er det torsdag, og vi er nået over halvvejs igennem ugen, hvilket vil sige det endnu engang snart er weekend! Faktisk går jeg en meget rolig weekend i møde, hvilket nok er meget godt, da jeg på mandag starter i praktik og får brug for at samle en masse energi, så jeg kan være fuldt ud til stede.

Vi nærmer os også december med hastige skridt, og jeg går at overvejer, hvornår jeg skal i gang med at bage pebernødder. Det bliver nemlig nok kun pebernødder, jeg ender med at bage i år, ligesom sidste år, men jeg vil dog se, om jeg ikke kan få lavet nok til at have til en stor del af december. Jeg bager gerne lidt før, vi rammer december, da jeg altid er i julestemning før tid, og det er skønt at være forberedt med julehygge, så ingen af dagene i julen går til spilde!

Jeg er ikke sikker på, hvor meget jeg får pyntet op i år, men selvfølgelig skal der pyntes lidt op. Dog skal jeg have fundet lidt nye traditioner for mig selv i forhold til pynt, hygge og det hele, så stemningen herhjemme bliver min egen form for julehygge. Det vil nok involvere julemusik, gløgg, pebernødder og måske rød læbestift? Lidt tøsehygge skal der jo være, når det bare er mig, der render rundt med dyrene herhjemme og skråler med på de bedste julesange, imens jeg spiser mig mæt i pebernødder og andre julesnacks! Hvis der bliver tid og overskud, skal der også bages æbleskiver, da jeg klart foretrækker de hjemmelavede end færdiglavede fra supermarkederne!

Blusen og bæltet på billederne er genbrug, men bukserne er købt i H&M - dog for et årstid siden, men måske de har noget, der minder om.

Noget andet jeg ELSKER er marcipan og nougat! Sidste år lavede jeg konfekt, hvor det blev dyppet i chokolade og derefter drysset med noget glimmer-pynt til den slags - det blev så fint og SÅ lækkert! Dét vil jeg helt klart gøre igen i år. Det er nemlig også super hyggeligt at sidde at lave og kræver ikke så meget tid, plads eller planlægning.
Nogle år har jeg forventet for meget af mig selv, hvor jeg har stået i mit lille køkken og bagt tre forskellige småkager(hvilket er hyggeligt, hvis man er flere om det), og det har været et heldags - hvis ikke flere - projekt, der gik hen og blev ret uoverskueligt og ikke så hyggeligt, som tanken bag det var. Plus, så nåede alle kagerne aldrig helt at blive spist. De var gode, men der var MANGE!

Jeg fandt lige et par indlæg fra sidste år i december, der kan give lidt jule-vibes! Og måske kan jeg endda blive lidt inspireret til at få lidt mere af det ind i mine billeder og skrift.
Hvis I søger "jul" i søgefeltet, vil I nok kunne finde et par flere end dem jeg har linket her.

Det ene kan findes her

Det andet kan findes her

Hov, der var også et tredje! Læs det her

I år skal jeg virkelig fokusere på mig selv, mine behov og glæder. Det er vigtigt, at dét som forventes at være hyggeligt faktisk bliver hyggeligt! Jeg vil virkelig gøre ting, der giver mig varme og glæde helt ind til det inderste! Det skal være en god december på trods af udfordringer med lejlighed, økonomi og uvisheden om, hvor jeg ender med at kunne bo; om jeg mon på mirakuløs vis kan beholde mit hjem. Vi får se. Men indtil da skal jeg da også have lov at nyde livet og julen lidt, synes jeg. Det er en tid, jeg elsker, og jeg vil ikke snydes for den, fordi der sker ting, jeg ikke kan kontrollere. Ikke sagt at jeg ikke stadig kæmper, men jeg vil gøre plads til andet også.
Det samme skal I derude huske at gøre for Jer selv. Vi kan jo heller ikke kæmpe, hvis vi er helt nede og ikke tillader os selv lidt glæde, vel?

Hvad glæder I jer mest til ved julen? Har I noget, som I vil ændre i år for at gøre den mere hyggelig for Jer selv?

Må I have en vidunderlig torsdag!

Kram,
Emilia

Synes godt om

Kommentarer