A christmas weekend

Traditions and expectationsGlædelig torsdag, kære læsere.

Jeg har endelig sat mig ned efter en morgen med gåtur og rengøring. Det føles ikke som så mange timer siden jeg er stået op, men jeg føler mig allerede træt nok til en lur! Jeg overvejer det stærkt for at kunne holde mig sammen til resten af dagen, men min mor kommer forbi i dag, hvor vi skal lave lidt konfekt og hygge, og jeg ved ikke helt, hvornår hun er her, så måske den lur må vente lidt, haha.

Jeg synes allerede, at jeg har formået at julehygge meget mere i år, end jeg har gjort de andre år. Måske er det, fordi jeg ikke har haft så store forventninger til i år? Eller også kommer alle juleplanerne bare lettere nogle år end andre. Jeg plejer også at sætte forventningerne meget højt, også til mig selv, og jeg planlægger altid at skulle bage alt for mange kager og at skulle nå at opleve alt for meget, og det gør det stressende og for uoverskueligt og gør nok, at jeg ikke når alt det, jeg ønsker.

I år har jeg i stedet valgt bare at lave pebernødder og konfekt. Det er dejlig nemt og lettere at lave en portion, der passer til denne måned og ikke helt ind til foråret. De sidste år har vi bagt en helt masse, men vi får aldrig spist alt det, når vi kun er to om det.Vi har også lidt mere julepynt end vi havde sidste år. Der var vi ude at købe et plastikjuletræ, og når man mangler lidt af hvert, kan det hurtigt løbe op i mange penge sammen med alle de gaver, der også skal købes. Vi besluttede os for, at et plastikjuletræ var det bedste, når vi bor i lejlighed, og det er så smart, for vi kan jo have det i mange år! Jeg var lidt skeptisk, da vi pakkede det ud, da man jo godt kan se, at det er plastik, men så snart det er sat op og pyntet, så bliver det altså så fint og hyggeligt! Jeg vil give jer ret i, som helt sikkert mener, at det skal være ægte, at det i sidste ende hører julen mest til, men når det så er sagt, så er jeg ret tilfreds – og i år sparer vi pengene på det! Og næste år, og året efter det, osv.

Én ting jeg dog ikke nåede at få i år, var en beautyjulekaldender. Jeg havde ellers sat mig for, at det skulle jeg bare have i år! Men jeg nåede desværre ikke at få råd til det. Dér er jeg altid lidt for dårligt forberedt. Men med alt det gaveræs og den hygge, der ellers skal være omkring julen, så er det bare rart at have noget at forkæle sig selv med hver dag i december. Jeg havde ellers planlagt, at det skulle være en julekaldender fra Rituals, men nu ved jeg bare med sikkerhed, at den skal der spares sammen til, til næste år. Så er det første mål da sat.

Hele december kommer nok til at handle meget om jul herinde. Jeg elsker julen, hyggen og stemningen! Jeg håber, I synes det er lige så hyggeligt at følge med, selvom jeg går lidt juleamok!

Har I nogle faste traditioner? Hvad bager I til jul, hvis I altså bager? Tager I selv ud at fælder træ, eller har I måske valgt et i plastik ligesom os? Det kunne være hyggeligt at høre lidt om jeres jul!

Hav en vidunderlig torsdag, mine kære.

Varme julekram,
Emilia

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Læs også

A christmas weekend